Tarnovo Doors | Магазин за интериорни и блиндирани врати на промоционални цени 

Tarnovo Doors-Блиндирани и интериорни врати


  • Интериорни врати-Цени,видове вътрешни врати
  • Входни врати-Цени,видове входни врати
  • Метални врати-Цени,видове входни врати


Как да купим интериорни врати / 10.02.2021 18:15

Сумата, над която не сте готови да похарчите, е много важна при избора на врати

Изборът на добра интериорна врата започва с сериозни размисли на тема „Какво искам?“

Критериите могат да бъдат много: цвят, екологосъобразност, текстура, звукоизолация, но преди да отидете в магазина, е достатъчно да решите основните моменти:

1. На какъв бюджет разчитате? Колкото по-евтина е вратата, толкова повече изкуствени материали съдържа. Ако не сте готови да похарчите повече от 400 лева за врата, тогава обърнете внимание на ламинирани и фурнировани врати. Сумата, над която не сте готови да похарчите, е много важна при избора на врати

2. Каква е цветовата схема на стаята? Вратата трябва да съответства на цвета на помещенията, между които е монтирана. Желателно е да изберете или ясно в тона на стените, което поради очевидни причини не винаги е възможно, или на контраста на цветовете.

3. Каква трябва да бъде степента на звукоизолация? Ако искате да е тихо, тогава стъклените врати няма да работят, както и евтините опции за фурнир и ламинат. Изберете или специални шумоизолиращи врати, които поемат до 25dB, или шумоизолирани врати.

4. По кой път трябва да се отвори вратата? Изглежда елементарно нещо, но много хора забравят за това. Помислете дали отварящата страна ще бъде преминаваща, дали вратите ще пречат на мебелите или други врати при отваряне.

5. Къде ще бъде вратата? При избора на интериорна врата е важно да запомните типа стая, в която ще стои. Така че, препоръчително е да си купите врата към банята, която не се влияе от влага, шумоизолираща врата към спалнята, по-добре е да поставите врата със стъкло в стая без прозорец, така че дневната светлина да идва от съседни стаи. Ако в стаята има малко място, обърнете внимание на плъзгащите се врати.

 Да приемем, че сте решили всички основни критерии за избор на врата и разбирате как да изберете правилната интериорна врата, но все пак няма да е излишно да говорите с асистент по продажбите. Така че, бихме ви посъветвали да изясните следните точки: Може ли магазинът да предостави сертификат за качество на избраната от вас врата? Какво има в комплекта на вратата? От какъв материал е направена вратата? Включено ли е измерването и доставката в цената на вратата. За различните ценови категории понятието за качество също ще бъде различно. Глупаво е да се имат високи изисквания към вратата за 100лева. Но ако закупите врата на цена от 600лева, тогава не се колебайте да поискате: Качествената врата трябва да бъде гладка и полирана. Прокарайте ръката си по повърхността, ако не усетите грапавост, тогава можете да я маркирате като плюс.

Завършването на крилото, рамката и корпуса на вратата трябва да бъде еднакво не само по цвят и текстура, но и по качество на материала. Разгледахме основните критерии за избор на интериорни врати, но повярвайте ми, колкото и нюанси да проучите преди да купите, все пак ще изтичате в магазина и ще искате да купите всичко. Най-добрият ни съвет е да не купувате врата в първия ден от търсенето си. Посетете няколко магазина, направете снимки на моделите, които харесвате, обсъдете няколко опции със семейството си и чак тогава поръчайте вратата. Късмет с търсенето!Последни новини / Блог Tarnovo Doors

Как да купим интериорни врати / 10.02.21

Сумата, над която не сте готови да похарчите, е много важна при избора на врати повече...

Свържете се с нас!